Öğrenci Üyelik Nedir?

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Kocaeli Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

02 Eylül 2021 - 15 Eylül 2021

Üniversiteye yerleşen ve Odamıza bağlı mühendislik alanlarında eğitim alacak olan öğrencilerimiz bizimle iletişime geçebilirler. Bu alanlar: Makina, Endüstri, İşletme, Uçak, Havacılık, Uzay, Mekatronik, Sistem, İmalat, Üretim, Üretim Tekniği, Üretim Sistemleri, Otomotiv, Endüstriyel Tasarım, Enerji Sistemleri, Makina ve İmalat ile Raylı Sistemler Mühendisliği.

Biz Kimiz?

TMMOB Makina Mühendisleri Odası, Anayasanın 135. Maddesi doğrultusunda çıkarılan 6235 sayılı Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) kanununa göre 1954 yılında kurulmuş kamu kurumu niteliğinde bir meslek kuruluşudur.

Makina Mühendisleri Odası yurt içinde ve yurt dışında Makina, Endüstri, İşletme, Sanayi, Uçak, Havacılık, Uzay, Sistem, Makina Teknik Metot, İmalat-Üretim, Üretim Tekniği-Sistemleri, Mekatronik, Otomotiv ve Enerji Sistemleri Mühendisliği öğretimi yapan üniversitelerin fakülte ve bölümlerinden mezun olan tüm mühendisleri içinde toplamaktadır.

Öğrenci Üyelik

Meslektaş adaylarımız ile güçlü bağların oluşturulmasına önem veren Odamız 1996 yılından bu yana öğrenci üyelik uygulamasını sürdürmektedir. Bugün öğrenci üyelik faaliyetinden gelen birçok arkadaşımız Odanın aktif öznesi ve yöneticisi olmuştur. Kısaca öğrenci üyelik, aynı zamanda Odamızın önemli bir zenginliği ve güç kaynağıdır. İstanbul’da birçok üniversiteden Odamıza üye olan öğrenci arkadaşlarımız aynı zamanda öğrenci üyelik aracılığı ile bir araya gelerek kendi ihtiyaçları konusunda çalışmalar yürütmektedir.

Öğrenci Üyelere Yönelik Neler Yapılıyor?

Eğitim ve Seminerler

Mühendislik eğitimini destekleyecek şekilde, öğrencilerin talepleri doğrultusunda Oda tarafından ücretsiz eğitimler verilmektedir. Eğitimlerin yanı sıra çeşitli meslek alanlarına dair çevrimiçi ve yüz yüze ücretsiz seminerler de verilmektedir.

  • AutoCAD, SolidWorks, Excel, İleri Excel, Teknik Resim Okuma vb. eğitimler
  • Yalın Üretim, Endüstri 4.0, Bakım, Stok Yönetimi, Kurumsal Kaynak Planlama (ERP), CV Hazırlama, Elektrikli Araçlar çevrimiçi seminerleri

Teknik Gezi ve Fuarlar

Fabrikalara ve Fuarlara düzenlediğimiz ücretsiz geziler ile meslek alanlarına dair gelişmeleri takip ederek, üretim ve çeşitli basamakları inceleme fırsatı buluyoruz.

Staj

Öğrenim sürecindeki en önemli aşamalardan biri olan staj konusunda öğrenci üyelerimize destek oluyoruz. Bu çalışmayı, Üye İlişkileri Birimi, Teknik Birim ve Eğitim Birimi ile birlikte, irtibatta olduğumuz yaklaşık 13.000 firma/kurum üzerinden yürütüyoruz. Her sene irtibatta olduğumuz bu firmalara MMO adına ayrı bir öğrenci kontenjanı ayrılması konusunda çalışma yapıyor; ortaya çıkan listeye göre, başvuruda bulunan öğrenci arkadaşlarımıza gerekli yönlendirmeleri sağlıyoruz.

Yerel ve Genel Öğrenci Üye Kurultayları

2 yılda bir gerçekleşen Yerel ve Genel Öğrenci Kurultaylarında ülkenin dört bir yanından gelen mühendislik öğrencileri ile eğitim sorunları üzerine tartışma yürütüyor ve çözüm önerileri bulmaya çalışıyoruz.

Dişli Dergisi

Üyelerimizin meslek,spor, edebiyat, ülke gündemi gibi farklı konulardan istediğini seçerek yazdığı yazıların toplanmasıyla dönemlik dergimizi çıkarıyoruz. Sen de istediğin bir konuda yazdığın yazıyı bize ulaştırarak fikirlerini bir çok insana ulaştırma şansı bulabilirsin.

Mühendislik Günleri

Sektörde aktif olarak çalışan, alanında uzman mühendisleri konuk ederek hem mesleki anlamda bilgi ediniyor hem de insan, çevre, kent ve ülke sorunlarına dair çözümleri mühendislik bakış açısıyla arıyoruz.

Oda Kütüphanesi

Odamızda bulunan zengin kütüphanemizden pek çok teknik kitap, bülten ve dergiye ücretsiz olarak ulaşıyor, vize ve final haftalarında kütüphanemizde ders çalıma imkanı yakalayabiliyoruz.

Sosyal Etkinlik

Bir mühendisin kendisini teknik alanlarda geliştirmesi kadar sosyal alanlarda geliştirmesinin de ne kadar önemli olduğunu bildiğimiz için her dönem farklı sosyal etkinliklerde bir araya geliyoruz.

  • Piknik, kahvaltı, tanışma etkinlikleri, Spor Turnuvası, Tiyatro ve Film İzleme

 

İletişim
İlke Bişkin, Makina Mühendisi
MMO Kocaeli Şubesi Üye Birimi
0262 324 6933 Dahili:112
contact form