YIKICI İNOVASYON SEMİNERİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Eskişehir Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

28 Eylül 2019

Şubemizin öğrenci, üye ve firmalara yönelik seminerleri sürüyor.  28 Eylül 2019 tarihinde Şubemiz Eğitim Salonu’nda yapılan seminerde Ford Otosan Eskişehir Fabrika Müdürü Makina Mühendisi Aysan Hoşver “Yıkıcı İnovasyon” konusunu anlattı. 

Üç temel çeşit inovasyon olduğunu vurgulayarak söyle sıraladı, “Besleyici İnovasyon (Sustaining Innovation), Alttan Yıkıcı İnovasyon (Low+end disruptive innovation), Yeni Pazar Yıkıcı İnovasyon (New Market distruptive innovation), Yeni teknolojiler doğaları gereği yıkıcı değildir. Yıkıcı olup olmaması bu teknolojinin markete mevcut ürün veya servislerin iş modellerine göre ne derece farklı sunulduğuna piyasanın mevcut güçlü oyuncuları genelde besleyici alt yapılı inovasyon savaşlarını kazanır.  Yeni girenler genelde yıkıcı inovasyon savaşlarını kazanır. İnovasyona bugün – ana işinin kuvvetli olduğu zamanda- başlamak doğrudur, yıkım aslında bir tehditten öte bir fırsattır. Bir organizasyon kendisini yıkamaz. Yıkıcı iş modelleri ana iş yapışından ve yönetiminden ayrılmalıdır.” dedi.

“Piyasanın mevcut güçlü oyuncuları genelde kazanır” diyen Ford Otosan Eskişehir Fabrika Müdürü Makina Mühendisi Aysan Hoşver şunları söyledi: “Endüstrinin en talep kar müşterilerince en çok değer verilen niteliklerde performans iyileştirmesidir. Bu iyileştirme mevcuda ilave veya yeni bir karakterde olabilir. Ana marketteki yüksek performansa daha çok ödemeye istekli müşterilerdir.  Mevcut proses ve maliyet yapısını sınırlarına zorlayarak ve mevcut rekabetçi avantajını daha iyi kullanarak kar marjını korur ve iyileştirir.“

 

Seminer sonunda Şube Yönetim Kurulu Başkan Vekili Nezihe Hanecioğlu, konuşmacıya katkılarından dolayı teşekkür belgesi verdi.