İNSAN MÜHENDİSLİĞİ SEMİNERİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Eskişehir Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

13 Kasım 2019

Eğitim Salonumuzda 13 Kasım 2019 tarihinde, Şubemiz ve Türk Tesisat Mühendisleri Derneği Eskişehir İl Temsilciliği tarafından ortaklaşa düzenlenen "İnsan Mühendisliği" semineri yapıldı. Seminer, Makina Mühendisi Melis Arıcıoğlu'nun oturum başkanlığında,  Ali İsmet Koçak`ın sunumu ve 23 üyemizin katılımıyla gerçekleşti.

Özel bir şirkette yönetici olarak çalışan 30 yıllık mühendis Ali İsmet Koçak, İnsan mühendisliği konusunu kurumları ilgilendiren mühendisliği dışında insanın da aslında bir mühendislik harikası olduğunu vurgulayarak, insanlarla iletişimi nasıl olması gerektiğini mühendislik disiplininden yararlanması gibi konuları örneklerle anlattı. 2,5 saat süren seminerde Ali İsmet Koçak, “ Yaşadığımız hayatı içinde çözemediğimiz problemleri bir mühendis olmasak bile mühendis gibi yaklaşarak problemleri çözebilmek estetik şekilde hayata geçirmelerini sağlamaktır. İnsan mühendisliği; insanın  insanla iletişiminde mühendislik kriterlerini örneğin estetik fonksiyonel ve daha ekonomik daha hızlı çözebilme yaklaşımını iletişimde kullanılmasıdır”

Çeşitli örnekler veren mühendis Koçak, “Örnek verirsek bir husumet yaşıyorsanız, hayatta bir şeyi başarmak isteyip başaramıyorsanız burada iletişimi mühendislik gibi ele alıp çok pratik ve çözüm önerisi açısından baktığınızda insanlara ulaşabilmenin yolarını araştırmamızı sağlıyor.  Bunlar temel olarak iletişimle yapılan çalışmalarda çözemediğiniz sorun kalmaz. İletişim hayatın temelidir. Bu iletişimi mühendislikle yapacaksınız. İnsanlar birbirlerini çok iyi anlamaları ve tanımaları, öncelikle anlamaları gerekir” diye konuştu. Koçak ; “ İletişimi tek bir kelime ile ifade etsek bunun  “Anlamak” olduğunu dile getirdi. Her bireyin “-“ ve “+” yönlerinin olduğunu dile getirerek katılımcılara “-“ ve “+” yönlerini kağıda yazmamızı ve  “-“ yönlerimizle yüzleşmemiz gerektiğini söyledi.