DOĞALGAZ DAĞITIM ŞİRKETLERİNCE ''TAAHHÜTNAME'' İSTENMESİ HAKKINDA

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Edirne Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

03 Nisan 2009 - 01 Temmuz 2017

Doğalgaz İç Tesisat ve Servis Hatları Sertifikası Başvuru Sahibi Firma ve Mühendislerinden Doğalgaz Dağıtım Şirketlerince ''Taahhütname'' İstenmesi Hakkında..

Üyelerimizce yapılan bildirimler üzerine, bazı illerde faaliyet göstermekte olan Doğalgaz Dağıtım Şirketlerince Doğalgaz İç Tesisat ve Servis Hatları Sertifikası başvuru sahibi firma ve mühendisleri ile bu konuda halen faaliyet yürütmekte olan sertifika sahibi firma ve mühendislerin ‘‘Taahhütname‘‘ istendiği, sertifika işlemlerinde bu taahhütnamelerin zorunlu tutulduğu tespit edilmiştir.

‘‘Doğalgaz Dağıtım şirketlerinin ‘‘Taahhütname‘‘ isteme, sertifika işlemlerinde bu taahhütnameleri zorunlu tutma yönündeki yürürlükteki Kanun hükümlerine ve İdare Hukuku İlkelerine aykırı uygulamalarına karşı gerekli önlemlerin alınarak, bu tür uygulamaların sonlandırılması‘‘ Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu‘na bildirilmiştir.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu yazımıza ‘‘.. Sertifika başvurusunda ve sonrasında ilgili mevzuatta yer almayan belge talep edilmemesi hususunda tüm dağıtım şirketleri yazı ile bilgilendirilmiştir.‘‘ ifadeli yazıyla cevap vermiştir.