DİJİTALLEŞME SÜRECİNDE SANAYİ VE ÜNİVERSİTE ENTEGRASYONU ÇALIŞTAYI

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Edirne Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

21 Kasım 2019

Odamız ve Namık Kemal Üniversitesi Çorlu Mühendislik Fakültesi Endüsti Mühendisliği Bölümüyle Ortaklaşa düzenlenen çalıştay 26 Kasım 2019 tarihinde Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Çorlu Mühendislik Fakültesi Seminer Salonunda gerçekleştirildi.

Çalıştayda açılış konuşmaları Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bülent EKER, Çorlu Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sayın Lokman Hakan TECER, Tekirdağ Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Fahrettin AKÇAL,  Şube Başkanımmız Aziz AVUKATOĞLU tarafından gerçekleştirilmiştir.  Açılış konuşmalarını takiben EDT-Kurumsal Dijital Dönüşüm Merkezi Kurucusu Muharrem GEZER tarafından katılımcılara dijitalleşme çalışmaları ile ilgili sunum yapılmıştır. Çalıştay süreci organizasyonu ; TMMOB Makine Mühendisleri Odası Edirne Şubesi, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi  Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Aysun SAĞBAŞ, Bölüm Bşk. Yrd. Dr. Öğretim Üyesi Ulviye POLAT, Dr. Öğretim üyesi  Filiz GÜRTUNA, Ar. Gör. Ozan ÇAPRAZ  tarafından gerçekleştirilmiş olup, çalıştaya Çorlu Mühendislik Fakültesi öğrencileri de yoğun ilgi ve katılım sağlamıştır.

Çalıştay gün içerisinde akademisyen ve sanayiden sektör temsilcileri ve öğrencilerden oluşan çalışma grubu oturumları ile devam etmiştir. Çorlu ve Çerkezköy’de farklı sektörlerden işletme temsilcileri, TMMOB Makina Mühendisleri Odası  Edirne Şubesi temsilcileri, Avrupa Serbest Bölge temsilcisi, Çorlu Mühendislik Fakültesi Endüstri mühendisliği, Bilgisayar mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümlerinden akademisyenler ve Rumeli Üniversitesi akademisyen temsilcisinden oluşan çalışma grubunun moderatörlüğünü Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Kurumsal İletişim Müdürü Gökhan İNCE yapmıştır.

Sanayide dijitalleşme  sürecinde mevcut durum analiz edilmiş, sorunlar ve engeller değerlendirilmiş ve üniversitemizin bu sürece geçiş için üzerine düşen sorumluluklar  detaylıca irdelenmiş ve bu kapsamda bir yol haritası, çözüm önerileri sunulmuştur. Çalışma grubu dijitalleşme sürecinde sanayi ve üniversitenin katkıları, yapılması gerekenler, gereklilikler ve iş birliği fırsatları ile ilgili görüşlerini oluşturmuş olup, gün sonunda Sonuç Bildirgesi katılımcılara sunulmuştur.