MAKİNA MÜHENDİSLERİ ODASI DERSİM İL TEMSİLCİLİĞİMİZ İLE DERSİM BELEDİYESİ ARASINDA ASANSÖR PERİYODİK KONTROL PROTOKOLÜ İMZALANDI

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Diyarbakır Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

31 Mayıs 2019

Makina Mühendisleri Odası Dersim İl Temsilciliğimiz İle Dersim Belediyesi arasında asansör denetimleri hakkındaki “Asansörlerin Yıllık Periyodik Kontrolleri” ile ilgili 4 yıllık iş birliği protokolü imzalandı.

30 Mayıs 2019 tarihinde Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu ve MMO Dersim İl Temsilciliği Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Yıldız’ın katılımı ile imzalanan protokol gereğince asansörler MMO tarafından kontrol edilerek kentteki asansörler daha konforlu ve güvenli hale getirilecektir.

İmzalanan protokol gereği, asansörlerin güvenli ve işletme yönünden uygun çalıştığını tespit etmek için Dersim Belediyesi sınırları içerisinde bulunan binalardaki asansörlerin kontrolleri, 6 Nisan 2019 tarihinde Resmi Gazete yayınlanan Asansör İşletme, Bakım ve Periyodik Kontrol Yönetmeliğine uygun olarak 2023 yılına kadar Odamız tarafından gerçekleştirilecektir.

Teknolojik gelişmelerin hızla değiştiği günümüzde, asansör teknolojileri ilerlemekte, günümüzde çok katlı binaların sayısı arttıkça kullanım alanları genişlemektedir. İnsan yaşamının daha konforlu ve kolay hale gelmesinde önemli paya sahip taşıma sistemleri olan asansörler, hayatımıza kolaylık sağlamakla beraber dikkatli olunmazsa ve gerekli özen gösterilmezse üzücü kazalara yol açabilmektedir.

TMMOB Makina Mühendisleri Odası olarak; bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da halkımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması konusunda üzerimize düşen sorumluluğu yerine getireceğimizi belirtiyoruz. Halkımızın can ve mal güvenliğini sağlama noktasında bina yöneticilerini, bina görevlilerini ve bina sakinlerini yılda bir defa kontrollerini yapmak üzere Odamıza başvuru yapmaları konusunda duyarlılık göstermeye davet ediyoruz.