SUÇATI TEKNİK VE EKOLOJİK GEZİSİ

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Denizli Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

04 Kasım 2014

TMMOB 60. Yıl Etkinlikleri kapsamında Denizli`de Acıpayam/Suçatı bölgesine yapılacak olan Sami SOYDAN HES`nin yapılacağı bölgeye bir gezi düzenlendi.

 Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Denizli İl Koordinasyon Kurulu, 60. Yıl etkinlikleri kapsamında Acıpayam`ın Suçatı, Yolçatı, Karaismailler köylerini kapsayacak olan Sami SOYDAM Barajı ve HES projesine karşı birlik ve mücadele çağrısı yaptı. Katledilen doğanın, ekolojik hayatın ve kültürel mirasın yanında olduğunu gösterdi.  

Proje kapsamında Karaismailler, Yolçatı, Suçatı köylerinin büyük bir bölümü, Sandalcık köyünün ise tamamen sular altında kalması hususunda önemli olan bu gezi de köy yerleri ve proje vadisi gezildi. Köylüler ile sohbetler edildi, bilgi alış verişinde bulunuldu. Geziye TMMOB Üyeleri, sivil toplum örgütlerinin üyeleri, siyasi parti yöneticileri ve çok sayıda mühendislik öğrencisi katıldı. Gezi kapsamında proje öncesi ekolojik hayatın nasıl olduğu, HES`in nelere mal olacağı ve doğa katliamı vurguları yapıldı. Katılımcılar sırası ile Karaismailler, Sandalcık ve Suçatı köylerini ve bu köylerin bulunduğu mevkilerde ki doğal yaşamı gözlemleme fırsatı buldu.

Baraj bendinin kurulacağı yerde basına bir demeç veren Denizli İKK Sekreteri Mehmet SARICA şöyle konuştu: " Bugün, üyelerimiz ve öğrenci arkadaşlarımız ile ilimizde yapılacak olan bir HES projesinin nerede yapılacağı, yapılması halinde doğaya ve çevreye nasıl zararlar vereceğini proje başlamadan göstermek ve duyarlılık oluşturmak için yola çıktık. Karaismailler, Suçatı ve Yolçatı köylerinin bir bölümü ve Sandalcık köyü ise tamamen sular altında kalacak. Bugün buraya, hem yurttaşlarımıza destek olmak, hem de karşılıklı bilgi alışverişinde bulunmak için geldik. Bu topraklara kurulacak olan ve ekolojik hayatı katledecek olan bu projeye karşı tüm yurttaşlarımızı bilinçli ve duyarlı olmaya davet ediyorum. "
Gezi sırasında bize mihmandarlık eden Sandalcık Köyü Muhtarı Faruk DEMİR ise şöyle konuştu: " Köyümüz tamamen sular altında kalacak. Konu ile alakalı olarak yetkililer bile net bir şeyler bilmiyorlar. Geleceğimizin ne olacağı konusunda kimse bir şeyler kestiremiyor, aile kuracak olan gençlerimiz bile bekliyorlar. Yıllık geliri yüksek olan aileler yardımlardan da faydalanamayacak, başka yere gidince ne yapacağız? Nerede çalışacağız? Nasıl geçineceğiz? Bu sorulara kimse cevap vermiyor."