Nazilli Belediyesi ile Asansör Protokolü İmzalandı

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Denizli Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

03 Şubat 2014

Nazilli Belediyesi ile Odamız arasında, Nazilli Belediyesi sınırları içindeki asansörlerin yıllık periyodik kontrolü ile ilgili iş birliği protokolü 31 Ocak 2014 tarihinde Nazilli Belediyesinde imzalandı.

Şube Başkanımız Tefik Demirçalı ve Nazilli İlçe Temsilciliği Yürütme Kurulumuz, Nazilli Belediyesi Başkan Yardımcısı Mustafa Akkaya`yı makamında ziyaret etti.

Mustafa Akkaya ile Şube ve Temsilcilik Yöneticilerimiz Asansör Bakım ve İşletme Yönetmeliği üzerinde karşılıklı fikir alışverişinde bulunarak, bir sözleşme imzalandı.

Yapılan sözleşmeden sonra bir açıklama yapan Şube Başkanımız Tefik Demirçalı, "Yönetmelik hükümlerine göre bina yöneticisi, kullanıcıların can ve mal güvenliğinin tam olarak sağlanması amacı ile gerek kullanım hatalarından, gerekse harici müdahalelerden meydana gelebilecek tehlikelerin önlenmesi için Belediyeler, sınırları içerisindeki her asansörün yılda bir kez A tipi Muayene Kuruluşu tarafından kontrol edilmesini sağlamaktan ve yıllık kontrolün yapılıp yapılmadığını denetlemekten sorumlu kılınmıştır. Bu nedenle Nazilli Belediyesi sorumluluk alanı içerisinde bulunan yapılardaki asansörlerin yıllık kontrolünü, anılan yönetmelik hükümleri çerçevesinde, geçen dönemde de yaptığımız gibi,  2014 yılı içerisinde gerçekleştirmek üzere Belediye ile akredite TMMOB A tipi Muayene Kuruluşu adına Şubemiz arasında bir protokol imzaladık. Asansör Koordinatörlüğü olarak yapılan kontrollerde bina yöneticisi sorumlulukları konusunda bilgilendirilmekte, sonrasında asansör 23 ana başlık altında 94 değişik noktada kontrol edilmektedir. Bu kontrolü yapan iki Makina Mühendisinden oluşan kontrol mühendisleri asansörün durumuna göre asansöre; asansörün mevcut haliyle kullanılmasında can ve mal güvenliği açısından sakınca bulunmadığını belirten "Yeşil" etiket, eksik ve hataların ivedilikle giderilmesi gerektiği anlamına gelen "Sarı" etiket, eksik ve hataların giderilmesine kadar kullanılması can ve mal güvenliği açısından sakıncalıdır anlamına gelen "Kırmızı" etiket yapıştırmaktadır" dedi. 

Nazilli Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Akkaya ise konuşmasında, kat maliklerinin ya da yetki verdikleri bina yöneticilerinin, hem ileride doğabilecek tehlikelerin önüne geçilmesi, can ve mal güvenliğinin sağlanması açısından, hem de cezai müeyyidelerle karşı karşıya kalmamaları açısından gerekli hassasiyeti göstermelerini, asansör yıllık kontrolü için gelen kontrol görevlisi makina mühendislere yardımcı olmalarının büyük önem arz ettiğini vurguladı. Belediye olarak geçen dönem yapılan kontrollerde,  kontrolleri yapılan binaların raporlarının belediye tarafından alındığını Nazilli`de kontrolü yapılmayan binanın kalmadığını ancak bakımlarını yaptırmayan binalar hakkında gerekli yaptırımların uygulandığını, yeni dönem imzalanan protokol gereği belediyenin yine üzerine düşen görevi yerine getireceğini açıkladı.