MMO Bursa Şubesi’nden Gezi’den Nazım Hikmet’e Anma Etkinliği

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Bursa Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

29 Mayıs 2019

Büyük Usta İçin Konser ve Şiir Dinletisi Tarihi Yolculuğa Çıkardı

Fikri Düşünceli: Bizler Tüm Hukuksuzluğa ve Adaletsizliklere Rağmen Demokrasiye İnanmaya, Demokrasi Yolunda Mücadele Etmeye Devam Edeceğiz

Türk ve dünya şiirinin büyük ustası Nâzım Hikmet, ölümünün 56’ıncı yılında, TMMOB Makina Mühendisleri Odası Bursa Şubesi tarafından düzenlenen “Gezi’den Nazım Hikmet’e Anma Etkinliği” ile anıldı.

Bursa Akademik Odalar Birliği (BAOB) Oditoryumu’nda Haluk Çetin’in, Nazım şarkılarını söylediği gecede, Araştırmacı Yazar Güney Özkılıç, “Bursa’dan Nazım Geçti” sunumu ile Nazım Hikmet’in Bursa Cezaevi’ndeki anılarından kesitleri katılımcılara aktardı. 10 Ekim Halk Korusu tarafından seslendirilen “Gezi Parkı Şarkıları”, Gezi Parkı direnişi ruhunun devam ettiğini gösterdi. Anadolu Sanat Topluluğu da büyük ustanın şiirlerini seslendirdi.

“Anmak yaşatmaktır, devrimci yazar ve ozanlarımızı anıyoruz” diyerek etkinliğin açılış konuşmasını yapan MMO Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Fikri Düşünceli, gecede, Nazım’ı seven ve anlayan dostlarla birlikte olmaktan dolayı çok mutlu olduklarını söyledi. Düşünceli, “Halk için çarpan üç yürek Haziran’da düştüler toprağa” diyerek, Ahmed Arif ve Orhan Kemal’i de andı.

Bundan tam altı yıl önce Haziran ayında “ağacımıza, meydanımıza, kentimize, parkımıza dokunma” sloganıyla başlayıp, bütün ülkede milyonlaca kişiyi meydanlara döken Gezi direnişinin, tarihimizin en heyecan verici, en parlak, en gururlu günlerinin yaşandığını belirten Düşünceli şu ifadeleri kullandı:

“O görkemli haziran günlerini yaratanları ve elbette polis şiddeti nedeniyle kaybettiğimiz değerli kardeşlerimizi, Ethem’i, Ahmet’i, Ali İsmail’i,Mehmet’i, Abdullah’ı, Medeni’yi, Hasan Ferit’i ve simsiyah gözleriyle Berkin Elvan’ı anıyoruz. Anılarını ve hayallerini mücadelemizde yaşatmaya devam edeceğiz.

Bildiğiniz gibi, 6 Mayıs’da Türkiye demokrasi tarihine halkın iradesinin gasp edildiği yeni bir sayfa daha eklendi. 6 Mayıs 2019 tarihli YSK kararıyla ülkemizde demokrasiden geriye kalan son haklardan birine, seçme ve seçilme hakkına da el uzatıldı. Ama bizler biliyoruz ki; tarihte hep gördüğümüz gibi hiç bir olumsuzluk mutlak ve kalıcı değildir. Bizler tüm hukuksuzluğa ve adaletsizliklere rağmen demokrasiye inanmaya, demokrasi yolunda mücadele etmeye devam edeceğiz. Bu ülke halkından ve mücadele geleneğinden umudumuzu asla kesmeyeceğiz. Demokrasiye her zamankinden daha güçlü biçimde sahip çıkacağız. Eminim ki 23 Haziran’da İstanbullular öyle yapacaklar, büyük usta Nazım’ın dediği gibi; “Eğer; hak haksızlıktan yüce, sevgi nefretten üstün, aydınlık karanlıktan güçlüyse... çaresi yok usta... biz kazanacağız...” ve bu kez mutlaka biz kazanacağız.”

Düşünceli’nin konuşmasından sonra, 10 Ekim Halk Korosu tarafından seslendirilen “Gezi Parkı Şarkıları”, Araştırmacı Yazar Güney Özkılıç’ın,“Bursa’dan Nazım Geçti” sunumu, sanatçı Haluk Çetin tarafından seslendirilen Nazım şarkıları, Anadolu Sanat Topluluğu’nun Nazım şiirleri dinletisi salondakileri tarihi bir yolculuğa çıkardı.

Etkinlikte sahneye çıkan Haluk Çetin, Güney Özkılıç, 10 Ekim Halk Korosu ve Anadolu Sanat Topluluğu’na teşekkür eden Düşünceli, Nazım dolu bir gecede, Nazım dostlarıyla bir araya gelmekten onur duyduklarını belirterek, “Gezi’den Nazım Hikmet’e Anma Etkinliği”ne katkı koyan herkese, MMO Bursa Şube Yönetim Kurulu adına teşekkür etti.

Etkinliğin ardından, MMO Bursa Şubesi tarafından geceye katılan Haluk Çetin, Güney Özkılıç, 10 Ekim Halk Korosu ve Anadolu Sanat Topluluğu’na anı plaketleri, çiçek ve teşekkür belgeleri takdim edildi ve toplu hatıra fotoğrafları çektirildi.