Emine Bulut ve Katledilen Tüm Kadınların Asıl Faili; Erkek Egemen Zihniyettir

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Bursa Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

23 Ağustos 2019

Emine Bulut ve katledilen tüm kadınların faili; kadınların hayatını sorgulayan, kadın erkek eşitsizliğini besleyerek kadını toplumdan uzaklaştıran erkek egemen zihniyettir.

Kırıkkale’de çocuğunun gözü önünde “ölmek istemiyorum” diye haykıran Emine Bulut eski eşi tarafından yaşamdan koparıldı. Emine Bulut ve katledilen tüm kadınların faili; kadınların hayatını sorgulayan, kadın erkek eşitsizliğini besleyerek kadını toplumdan uzaklaştıran erkek egemen zihniyettir.

Tuba Erkol, Emine Bulut’un katlinden daha 5 gün önce Konya’da uzaklaştırma kararı olmasına rağmen eski eşi tarafından öldürüldü. Şule Çet davasında onu katledenler değil, Şule Çet’in hayatı sorgulandı.

Tüm bu yaşananlar ve daha pek çoğu devletin kadına yönelik şiddeti önlemek bir yana bir de nafaka gündemi ve İstanbul sözleşmesinin feshedilmesi gibi taleplerle kadına yönelik eşitsizliğin beslendiği bir şiddet ortamına kadınları mecbur bırakmaktadır. Gerici, kadın düşmanı söylemlerle kadınların hayatları kuşatılırken; idam, hadım gibi tartışmalarla şiddetin toplumsal ve politik boyutu önemsizleştirilmektedir. Gerçek sorumluların görünmez kılınmasıyla ve tüm bu yaşananların sıradanlaştırılmasıyla şiddet ortamı daha da beslenmektedir.