Ulusal İklimlendirme Kongre ve Sergisi İklim 2011 Yapıldı

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Antalya Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

21 Kasım 2011

Makine Mühendisleri Odası'nın düzenlediği Ulusal İklimlendirme Kongresi İklim 2011 Cam Piramit Kongre ve Sergi Salonu'nda başladı. Enerjinin minimum kullanımı ile maksimum konforun ana temasını içerdiği İklim 2011'de, çok sayıda sivil toplum örgütü temsilcisi ile sanayi, turizm, tarım, sağlık gibi sektörlerin temsilcileri buluştu.

MMO Şube Başkanı Hüseyin Barut'un yaptığı açılış konuşmasında, 21. yüzyılda ısıtma ve soğutmanın çok çeşitli teknikleri olduğunu, İklim 2011 Kongresi ile enerjinin verimli ve daha akılcı nasıl kullanılacağının masaya yatırılacağını söyledi.

Barut, MİNİMUM ENERJİ, MAKSİMUM KONFOR SLOGANIYLA çalışmalarını gerçekleştirdiklerini vurgulayarak; 'Bizler tarım, turizm, inşaat, otomotiv, sağlık ve çok sayıda alanda çalışmalarını sürdüren bilim insanlarını, ticaretle uğraşan sektör temsilcilerini, ülkemizin Dünya insanlarına bölgemizin tanımasını sağlayan turizmcileri, sağlıklı bireylerin yetişmesi ve hastalıkların önlenmesi adına hizmet veren sağlık emekçilerini, tarım emekçilerini bu kongrede bir araya getirdik. Ülkemiz maalesef "enerjiyi satın alan bir ülke"dir. Türkiye'de kullanılan enerji talebinin yerli üretimle karşılanma oranı 2003 yılından itibaren %30 seviyesinin altındadır. Yani uzun bir süredir kullandığımız enerjinin %70' inden fazlasını ithal etmekteyiz. Türkiye 2008 yılında tüm ihracat tutarının yaklaşık %24' ü olan 48,25 milyar doları enerji hammadde ithalatı için ödemiştir. Tüketimdeki payı %60'ların üzerinde olan doğalgaz ve petrol gibi kaynakları ancak %10'lar seviyesinde yerli olarak üretmekteyiz.  Enerjiyi ucuza elde etmek en akıllıca yoldur.Bu anlamda üreticilerimize ve tüketicilerimize enerjimizi doğru kullanmak ve yerinde üretmek adına kongre ve fuarımızın bir rota çizeceğini düşünüyoruz' diye konuştu.

Barut ayrıca, İklim 2011 ile yeni bilimsel üretim yöntemleri denenerek konutlarda, endüstriyel alanlarda ve özellikle Antalya bölgesindeki otel işletmecilerin daha ekonomik ve verimli enerji kullanımı imkanlarına kavuşacağına inandıklarını da sözlerine ekledi.

MMO Genel Başkan Vekili Şuayip Yalman, Makine Mühendisleri Odası'nın meslektaşlarının mesleki uzmanlıklarının geliştirilmesi anlamında Ar-Ge çalışmaları başta olmak üzere bilgi ve teknolojiyi kullanarak üretim ve sektörlere destek verdiklerini belirtti.

Yalman, 'Özellikle enerji konusunda hammaddede dışa bağımlılığı en aza indirmek adına yerli yatırımcıyı özendiren ve koruyan, devletin ekonomideki yönlendiriciliğini arttırmayı öngören politikaları savunmaktayız' dedi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın, iklimlendirmenin önemini bir ameliyatında daha iyi anladığını belirterek başladığı konuşmasında, 'İklimlendirme hastaların temiz hava soluması ve kapalı ortam hijyeni adına çok büyük önem taşır. Makine Mühendisleri Odası bu anlamda titiz çalışmalar sürdürmektedir. Özellikle alternatif enerji kullanımı konusunda hepimize büyük görevler düşüyor. Ülke politikası olarak enerji kullanımında karbondioksit emisyonu yaratan değil azaltan bir sistem kurmalıyız' dedi.

Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen ise, 'Bugün ülkemiz enerjide dışa bağımlı olan ülkelerin başında geliyor. Enerjiyi kullanırken kazanmak gerekir.Halkımızı bu anlamda bilgilendirmek adına Odamız bilimsel bir duruş sergilemektedir.

Sodex Yönetim Kurulu Başkanı Murat Demirtaş da yaptığı konuşmada, elektrik kullanımının ekonomikleştirmesi adına kurum olarak çalışmalarını meslek odaları ile eşgüdüm içerisinde gerçekleştirdiklerini belirtti.