Asansör Kontrol Merkezi Kepez`de denetimlerine başlayacak...

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Antalya Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

17 Ocak 2012

1 Ocak 2012 tarihinden itibaren zorunlu olan asansör denetimlerinin yapılması hususunda Makina Mühendisleri Odası Asansör Kontrol Merkezi ile Kepez Belediyesi arasında sözleşme imzanmıştır. Kepez Belediyesi sınırları içindeki binaların asansörlerinin yıllık kontrolünü Şubemiz yapacaktır.

 Asansörlerin piyasaya arzından sonraki süreci ele alan ve bütün kullanım ömrü boyunca uyulması gereken asgari kriterleri belirleyen Asansör Bakım ve İşletme Yönetmeliği 18.11.2008 tarih ve 27058 sayılı Resmi Gazete`de yayınlanmış ve 18.05.2009 tarihinde zorunlu uygulamaya girmiştir. Asansör Bakım ve İşletme Yönetmeliği 05.11.2011 tarih ve 28106 sayılı Resmi Gazete`de revize edilerek tekrar yayınlanmıştır.

Anılan yönetmelik gereği güvenli ve işletme yönünden uygun şekilde çalıştığının tespiti için piyasaya arz edildiği tarih itibariyle ilk yılın sonunda, devamında ise yılda en az bir kere bina sorumlusu tarafından her asansörün yıllık kontrolünün yaptırılması gerekmektedir.

Asansör Bakım ve İşletme Yönetmeliği gereği 01.01.2012 tarihinden itibaren, yapının bağlı bulunduğu belediye, asansörlere yönelik yıllık kontrolleri TS EN ISO/IEC 17020 Standardına göre asansör konusunda akredite olmuş A tipi muayene kuruluşları tarafından yapılmasını sağlamak ve yaptırıldığının denetiminden sorumlu olacaktır.

Makina Mühendisleri Odası Asansör Kontrol Merkezi A Tipi Muayene kuruluşudur. Bu çerçevede Belediyeler ile görüşmelerimiz devam etmektedir. Muratpaşa Belediyesi, Kepez Belediyesi ve Manavgat Belediyesi ile protokollerimizi yapmış bulunmaktayız.

1 Ocak 2012 tarihinden itibaren Asansör Bakım ve İşletme Yönetmeliği çerçevesinde Kepez Belediyesi sınırları içerisinde bulunan yapılardaki asansörlerin yıllık kontrolünü Makina Mühendisleri Odası yapacaktır.

Asansörlerin Yıllık Kontrolü Hakkında Bilgi Almak İçin 0242 317 11 84 nolu telefonu arayabilirsiniz.